Fekete berkenye “Aronia melanocarpa”

Rendkívül hasznos növény. Nemcsak díszítőértéke miatt, de bogyóit fogyasztva jótékony egészségügyi hatása miatt is érdemes ültetni belőle kertünkbe.
Magas a növény mutatós. Lombhullató bokor. Levelei év közben sötétzöldek, fényesek. Ősszel vörös, narancssárga színekben pompázik. Tavasz közepén virágzik, apró fehér virágai ellepik. Terméseit ősszel hozza, 2 éves korától. Bőtermő. A gyümölcs íze fanyar, savanykás.
A fekete berkenye felhasználása nagyon sokrétű. Fogyasztható nyersen, vagy aszalva. Készíthető belőle gyümölcslé, szörp, szósz, lekvár, dzsem, bor, likőr, pálinka.
Ez a gyümölcs az egyik leggazdagabb antioxidánsokban, számos gyógyhatással bír. Magas a C- és K-vitamin, és rosttartalma. Pozitív hatással van a szív- és érrendszeri betegségekre. Lassítja a rákos sejtek szaporodását a szervezetben, sejtmegújító hatású. II-es típusú cukorbetegség megelőzésében is szerepe van.

A konténeres kiszerelésű növények egész évben ültethetőek. A szabadgyökeres kiszerelésűek aktuális ültetési ideje tavasszal februártól-április végéig, ősszel októbertől-decemberig.


Ültetési tanácsok:
1. Lépés: Ássunk egy 50 cm széles és 80-100 cm mély gödröt.
2. Lépés: Rakjunk a gödör aljára 10-20 centi vastag réteg trágyát.
3. Lépés: A trágyára rakjunk 10-20 cm termőföldet.
4. Lépés: Helyezzük a fát a gödörbe és ássuk be (tányért hagyjunk az öntözésnek)
5. Lépés: Öntözzük meg 20 L vízzel

Reviews

Nincsenek még vélemények.

Legyél te az első aki véleményt ír a “Fekete berkenye “Viking” 60 cm “Aronia melanocarpa Viking”” termékre

Az email címed nem kerül nyilvánosságra.

Rate Your Satisfaction*

[]