Borszőlő “Othello” 30cm
1 .850 Ft
Gyümölcs jellemzői: középnagy, vállas, tömött fürt, középnagy, gömbölyű, feltűnően hamvas, kék bogyó, húsa kocsonyás, héja vastag
Oltvány jellemzői: vörös borszőlő, mely középerős növekedésű, bőtermő, fagytűrő, gombás betegségeknek jól ellenáll, nem rothad, tápanyagigényes
Érési ideje: szeptember vége-október eleje
Metszése: február-március hónapokban történjen. A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása. A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük. A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést, mely többféle lehet. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg. A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Fontos szempont, hogy ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát.
Permetezése: április végétől októberig 2-3 alkalommal felszívódó és felszínen ható vegyszerekkel (csapadékos időszakban többször)
Felhasználása: kettős hasznosítású: csemege- és borszőlőként is, must, bor
Bora: rubin-piros, csersavban gazdag asztali vörösbor
Szállítási méret | 30 CM magas, 2 éves visszametszett oltványok |
Kiszerelés | műanyag cserepes, erős gyökérzettel |
Közeg | tőzeg tartalmú tápdús földkeverék |
Ültetési időszak | EGÉSZ ÉVBEN ÜLTETHETŐ! |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.