fbpx

Magnélküli szőlő “Vénusz R” 30cm

2 .850 Ft

Gyümölcs jellemzői: a fürtje hengeres, közepesen sűrű. Bogyó:  2-3 gr. kerek, sötétkék, húsos, lédús, könnyű eper ízű. Bőre vékony, magnélküli fajta.
Oltvány jellemzői: erős, átlag feletti növekedés jellemzi, bőtermő,
Érési ideje: augusztus közepe
Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása. A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük. A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést. Többféle metszés lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg. A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Fontos szempont, hogy ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. A szőlő metszése február-március hónapokban történjen.
Permetezése: április végétől októberig 2 hetente, de esős időszakban akár hetente felszívódó és felszínen ható vegyszerekkel
Felhasználása: friss fogyasztás, aszalás, mazsola készítésére optimális

Szállítási méret 30 CM magas, 2 éves visszametszett oltványok
Kiszerelés műanyag cserepes, erős gyökérzettel
Közeg tőzeg tartalmú tápdús földkeverék
Ültetési időszak EGÉSZ ÉVBEN ÜLTETHETŐ!

Elfogyott

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Magnélküli szőlő “Vénusz R” 30cm” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük