fbpx

Csemegeszőlő “Itália” 30cm

2 .650 Ft

Gyümölcs jellemzői: a Chasselas Napoleon és a Hamburgi muskotály találkozásából létrejött fajta, fürtje igen nagy, vállas, tetszetős, 300g, bogyója nagy, hosszúkás, sárga, hamvas, héja közepes mértékben vastag, tartós, húsos, roppanó, kellemesen muskotályos. Egyik legfinomabb szőlő.
Oltvány jellemzői: talajigénye átlagosnak mondható, természetesen kedveli a tápanyagban gazdag földeket, meleg fekvést igényel, szárazságot jól tűri, bőséges terméssel örvendeztet bennünket, rothadásra kevésbé hajlamos. Közepesen fagytűrő, meleg, védett fekvésbe való. Rendkívül mutatós fürtjei miatt különösképp piacos, jól szállítható, tárolható.
Érési ideje: késői érésű fajta, október közepe-vége a beérési időszak, ámde kárpótol gyönyörű fürtjeivel, fantasztikus ízével és hosszú tenyészidejével
Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása. A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük. A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést, melynek többféle változata alkalmazható. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg. A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Fontos, hogy ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. A szőlő metszése február-márciusban történjen.
Permetezése: április végétől októberig 2. hetente, de esős időszakban akár hetente felszívódó és felszínen ható vegyszerekkel
Felhasználása: fogyasztás, lé, szörp, dzsem, befőtt, olaj, bor, gasztronómia, kozmetika

Szállítási méret 30 CM magas, 2 éves visszametszett oltványok
Kiszerelés műanyag cserepes, erős gyökérzettel
Közeg tőzeg tartalmú tápdús földkeverék
Ültetési időszak EGÉSZ ÉVBEN ÜLTETHETŐ!

Elfogyott

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Csemegeszőlő “Itália” 30cm” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük