fbpx

Csemegeszőlő “Anita” 30cm

2 .650 Ft

Gyümölcs jellemzői: fürtje nagy, laza, vállas, átlagosan 350 g, bogyója kifejezetten nagy, 5.8 g körüli, ovális alakú, lilás-rózsaszín, hamvas, héja vékony, olvadó, húsa ropogós, kellemes ízű
Oltvány jellemzői: erős növekedésű, jó termőképességű, talajban nem válogat, fekvésben annál inkább, mutatós fürtje piacossá teszi, jól szállítható. Betegségekkel szembeni tűrőképessége, fagytűrése átlagosnak mondható, védett, meleg fekvésbe érdemes telepíteni. Jól szállítható.
Érési ideje: kimondottan korai, augusztus végén, szeptember elején fogyasztható
Metszése: A metszés célja egyrészt a művelési módnak megfelelő tőkeforma kialakítása, másrészt az éves rendszeres, kiegyenlített terméshozam biztosítása. A művelésmód többféle lehet attól függően milyenre alakítjuk a tőke törzsét, melyen a tőke hajtásait, vesszőit neveljük. A szőlő törzsét metszéssel alakítjuk ki céljainknak megfelelően, az így kialakított termőalapon végezzük el az éves metszést, melynek többféle változata lehetséges. Rövidcsapos (3-5 rügy), fél szálvesszős (6-8 rügy), és szálvesszős (9 vagy több rügy) metszést különböztetünk meg.
A metszésmódok helyes megválasztásával tervszerűen tudjuk irányítani a növény fejlődését, terméshozamát. Fontos szempont, hogy ne terheljük túl a tőkéinket, mert az károsan befolyásolja a minőséget, a következő évi termésmennyiséget, valamint a növény télállóságát. A szőlő metszése február-március hónapokban történjen.
Permetezése: április végétől októberig 2 hetente, de esős időszakban akár hetente felszívódó és felszínen ható vegyszerekkel
Felhasználása: fogyasztás, lé, szörp, dzsem, befőtt, olaj, bor, gasztronómia, kozmetika

Szállítási méret 30 CM magas, 2 éves visszametszett oltványok
Kiszerelés műanyag cserepes, erős gyökérzettel
Közeg tőzeg tartalmú tápdús földkeverék
Ültetési időszak EGÉSZ ÉVBEN ÜLTETHETŐ!

Elfogyott

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Csemegeszőlő “Anita” 30cm” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük