4 .850 Ft5 pont
Gyümölcs jellemzői: a “Starking” alma középnagy vagy nagy, 150-170 gramm tömegű gyümölcse megnyúlt alakú, héja sötétpirossal csíkozott, húsa sárga, tömör, kemény.
Növény jellemzői: fája középerős vagy erős növekedésű, ágrendszere feltörő, nagy koronát nevel. Későn fordul termőre, közepes termőképesség jellemzi.
Érési ideje: szeptember vége – október eleje, márciusig fogyasztható
Porzói: részben öntermékeny, porzói Jonathan, Goldan Delicious
Permetezése: téli lemosó permetezés január–február, őszi lemosó permetezés november–december, növényvédő szeres permetezés április–május–június–július
Felhasználása: friss fogyasztás (étkezési alma)
Szállítási méret | 150-200CM magas csemete |
Kiszerelés | szabadygökeres |
Közeg | szabadgyökeres |
Ültetési időszak | Október-November, Február-Március |
56 vásárló nézi ezt a terméket
🔥 1 db megvásárolva az elmúlt hónapban
1 készleten
Környezeti igényei:
Az almafajták változatos származási helyüknek köszönhetően a klimatikus adottságokkal szemben tág tűréssel rendelkeznek. Legkedvezőbb számukra nem túl hideg telű, kiegyenlített, inkább hűvösebb, csapadékosabb éghajlat, ahol a hőmérséklet a vegetációs időszak folyamán 15-30°C tartományban mozog. A téli időszakban -15°C alatti hőmérsékleten a növények maradandó károsodást szenvedhetnek, a tavaszi, virágzás idején bekövetkező fagykárok hazánkban rendszeresek, 2-3 évente előfordulnak. A sikeres almatermesztés alapja a megfelelő vízellátottság, amely évi 700-800mm csapadékot jelentene. Ezért hazánkban a nyári időszakban mindenképp szükséges az almák öntözése. Az alma kevésbé talajigényes faj, változatos talajok esetében is megfelelően terem.
Termékenyülés:
Bizonyos almafajták esetén előfordul részleges öntermékenyülés, a biztos termés érdekében pollenadó telepítése szükséges. Az almafajták több virágzási csoportba tartoznak, azonban az egy virágzási csoportú fajták közül sem megfelelő mindnek a termékenyítő képessége, ezért körültekintést igényel a megfelelő porzó kiválasztása. Az almák esetében gyakori, hogy a pollenadó kis mértékben befolyásolja a gyümölcs tulajdonságait, alakját, színeződését.
Növekedési sajátosságok:
Az alma estében az alanyhatás különösen jelentős a fa méretét tekintve, a végső méret 20-100% között alakul a választott alany függvényében. Az alany gyökerének mélyrehatolása és a talaj behálózása összefügg a fa szárazságtűrésével. Az alanyoktól elvárjuk a minél kisebb sarjadzási hajlamot, illetve a rezisztenciát egyes kártevőkkel (pl.:vértetű) és kórokozókkal (pl.: lisztharmat, varasodás, gyökérgolyva) szemben. Faiskolákban általában megfelelő alanyokat használnak amik házi-kerti telepítésre alkalmasak. Az alany fajtáját főleg nagyobb (1-10 ha) mennyiség telepítésekor érdemes figyelembe venni.
A gyümölcs beltartalmi értékei:
Az egyik legnépszerűbb és legnagyobb mennyiségben termesztett hazai gyümölcsünk, amelyet kiváló ízén túl táplálkozásbiológiai értékének köszönhet. Termésének szénhidrát tartalma 9-14% közötti, amelyhez 90%-os víztartalom párosul. Vitaminok közül elsősorban C és B vitamin tartalma jelentős, de említést érdemel 100 mikrogramm/100gramm makro-mikroelem tartalma is. Kedvező élettani hatását magas rosttartalmának köszönheti. Íze változatos, az édestől a savanykás, fűszeres ízeken keresztül számtalan kombináció megtalálható.
5
/5Értékelések 02 alapján
5 Star
4 Star
3 Star
2 Star
1 Star
24 .500 Ft25 pont
5 .260 Ft 4 .850 Ft5 pont
🔥 1 db megvásárolva az elmúlt hónapban
🔥 4 db megvásárolva az elmúlt hónapban
🔥 6 db megvásárolva az elmúlt hónapban
6 .500 Ft7 pontMinden ami természet, minden ami kertészet
Adatvédelmi tájékoztató
Impresszum
@ Copiryght 2022 - Koronakert.hu Minden jog fenntartva. Weboldal készítés és karbantartás - Webu.hu
Kedves Mária. Ebben az évben már csak ősszel lesz starking alma.