Akciós ajánlatunk!

24% kedvezmény 24 óráig
Használja a 24% kuponkódot és a kedvezmény levonásra kerül a végösszegből

Kuponkód: 24%

Szeretettel üdvözöllek weboldalunkon!

Termékeink között megtalálhatóak parkfák, díszfák, sövénynövények, liliomfák, májusfák, zöldségpalánták. Minden egyes növényünket nagy odafigyeléssel gondozzuk.Odafigyelünk, hogy a csemeték immunrendszere és ellenálló képessége megfelelő legyen a kiültetésre. Csak cserepes erős gyökérzettel rendelkező növényeket árusítunk. Egész évben ültethetőek!

A FÁK FONTOSSÁGA a XXI.-ban!
A közfigyelem általában a fák oxigéntermelő képességére irányul. Ennél azonban nagyobb szerepet játszik a szén-dioxidot feldolgozó képesség. Közismert probléma az üvegházhatás, amely a szén-dioxid feldúsulását és emiatt a globális éghajlat változását okozza. A növényzet csökkenő CO2 feldolgozó kapacitása áll szemben az égési folyamatok rohamos CO2 növelő hatásával.

 

Egy 50 éves fa 50 kg oxigént termel és 68,75 kg CO2-t dolgoz fel egy vegetációs időszakban.

 -Egy 40 éves erdő hektáronként és évente 70 tonna szennyező anyagot képes kiszűrni a levegőből.

 -Egy 50 éves fa kapacitása 405 kg szennyezés kiszűrése 1 év alatt

 -Egy lombköbméter asszimilációs felület 47 liter vizet párologtat el

 -Egy 50 éves fa évi 4230 liter, az 4,2 m3, vizet párologtat el, tehát ennyivel javítja a környező mikro- vagy mezoklímát.

 -Ahol a növényeket kipusztítják, ott elpusztul a termőföld és kezdetét veszi az erózió, a defláció és a sivatagosodás, de tömegkatasztrófákhoz vezethet a folyók vízgyűjtőin a fairtás. (Lásd: Kína.)

 -A termőtalaj védelme és víz-háztartásának megóvása egyaránt megkívánja a fák, a növényzet jelenlétét.

-Az ember által bányászattal vagy más beavatkozással megsebzett tájat fákkal, cserjékkel és gyeptelepítéssel rekultiválják. Növényekkel lehet humanizálni az otromba betonépítményeket, és tetőkertekkel a kockaházak lényegi egyhangúságát. Előnyös esztétikai és hőkiegyenlítő hatást fejt ki a falfelületek növénnyel való befuttatása.

SZENNYEZŐ ANYAGOK LEKÖTÉSE ÉS A PÁROLOGTATÁS FONTOSSÁGA.
A FÁK és CSERJÉK gyökérzetükkel lazítják a talajt és leveleikkel növelik a föld humusztartalmát (tápanyagtartalmát). Elősegítik más kisebb rendű növények jelenlétét, fejlődését a talajban.
A légszennyező anyagok egy részét a fák lombtömege képes lekötni. A szűrő úgy működik, hogy a szilárd szennyező anyagok (porszemcsék a hozzájuk tapadó nehézfémekkel, a korom, olajszármazékok, azbeszt, stb.) megülepednek a leveleken. Az esővíz a szennyeződést időnként lemossa, és a szűrő levélfelület újra üzemképes. Sokan örülnek mikor nincs eső, mert ilyenkor el tudnak menni strandolni, kirándulni, nyaralni, programokat szervezni….stb Viszont ha tényleg sokáig nincs eső a fák levelei megtelnek porral, a párologtató nyílásokat elfedi a szennyeződés és ennek következtében lassabban párologtatnak. Ha lassabb a párologtatás, nem lesz páratartalom a levegőben, a levegő száraz és égető, nagyobb a szennyező anyagok jelenléte, ami az egészségnek (tüdőknek) sem tesz jót. A levegő minősége romlik. A levegő minősége kihat az agyi funkciókra is, így romlik az ember teljesítőképessége, koncentrációképessége, türelme. Ez kihat a régióban élőkre és a társadalomra. Betegségek keletkeznek a szervezetben. Betegségek keletkeznek és rossz a társadalmi légkör, de nem tudják, hogy valójában ezt a levegő rossz vagy jó minősége okozza. Ez körforgás. Amihez kell a növényzet (FÁK,CSERJÉK) és az eső. Egyik nincs a másik nélkül.
HA NINCS ESŐ NINCS NÖVÉNYZET, HA NINCS NÖVÉNYZET, NEM LESZ ESŐ.
Ezért rettentően fontos, a FÁK ültetése a XXI században.